Wij voeren de Algemene Periodieke Keuring (APK) graag voor u uit. De APK is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. Hier vindt u meer informatie over keuringseisen van RDW. U kunt binnen 60 dagen voor het verlopen van uw APK datum uw voertuig laten keuren met behoud van de einddatum + 1 jaar. Klik hier om een afspraak te maken.

Tijdens de APK controleert onze keurmeester uw voertuig op:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen. registratie.
  • Kilometerstand: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Herinnering

De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U krijgt deze herinnering per post of – als u dat heeft ingesteld – via uw Berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren. Als u reeds klant bent van De Witte Garage, ontvangt u tevens vanuit ons een herrinnering per email.

De APK is een momentopname. Deze keuring geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. Hier leest u wat u zelf kunt doen aan de veiligheid van uw auto. https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/apk/keuringseisen/tips-voor-een-veilige-auto